...

Onze oplossingsgerichte manier van werken

1. Contact

Stuur ons een bericht via het contactformulier. Dan maken we eerst telefonisch kennis en kun je ons vertellen over de situatie waarin je zit. We beslissen dan samen of een intake nodig is.

2. Intake

Tijdens de intake maken we verder kennis en kijken we naar wat je graag wilt veranderen. Zo kiezen we samen een route naar de gewenste situatie. Daarbij kijken we goed wat voor jou mogelijk en haalbaar is.

3. Therapie

In een aantal gesprekken gaan we aan de slag! Je leert jouw mogelijkheden herkennen en in te zetten om met je probleem om te gaan. Je krijgt inzicht in waar je nu staat ten opzichte van waar je wilt zijn en hoe je daar stap voor stap kunt komen. Wij maken je vooruitgang inzichtelijk door middel van de Client Directed Outcome Informed methodiek (CDOI).

4. Afronding

Wat je hebt geleerd zetten we samen om in handvatten, zodat jij die in de toekomst kunt gebruiken in moeilijke situaties. Je ouders of leraren kunnen hier soms bij helpen. Omdat jij nu weet waar ze op kunnen letten, kun je dat uitleggen en die hulp aan ze vragen. We gaan ervan uit dat je nu zelf verder kunt, maar staan natuurlijk altijd voor je klaar.

Daarnaast combineren wij de oplossingsgerichte therapie met:
  • cognitieve gedragstherapie
  • psycho-educatie
  • screeningsdiagnostiek
  • traumatherapie (EMDR)

Wij doen dit op wetenschappelijke basis en volgens de richtlijnen van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI).